Biografie

Babette Jane is live te beluisteren op altsaxofoon bij Double Espresso Saxofoonkwartet, Amsterdam Funk Orchestra, haar eigen kindervoorstelling “Een reis naar de Oase” (zie deze site voor meer informatie) en bij BachZonderPruik. Op tenorsax en fluit speelt zij momenteel in de bands Exotica Rumble en The One & Only Band.

Haar liefde voor muziek uit warme streken hoor je terug in haar composities en is te danken aan haar jeugd op St. Maarten en Curacao. Babette schrijft stukken voor Double Espresso saxofoonkwartet, voor kinderen en voor een eigen muziekvoorstelling die momenteel in de maak is.

Schrijven is een tweede liefde van Babette. Zij schrijft blogs voor de Kunstzone en columns voor de Columnist.

Babette Jane organiseert graag events zoals Huis Vol Kunsten – huiskamerconcerten waarbij verschillende kunsten met elkaar worden verbonden, storytelling – singer songwriter -dans – ensemble spel. Alles in 1 huiskamer. Wil jij ook een keer een huiskamerconcert in jouw woning? Neem dan contact op via babettejanemusic@gmail.com

In diverse bands heeft Babette Jane haar enthousiaste en lyrische spel mogen laten horen, waaronder Bernie’s Lounge, Mdungu, Wieke Garcia’s Verbintenis, de theatershow van Ivo Niehe, Douzi, The Amstel Bigband, The Biggels Bigband, The Spinshots, De Bloeiende Woestijn (muzikale mime voorstelling voor kinderen), Brass Babes en de Rai Experience.  Ze was onder meer te beluisteren op festivals in Nederland, Thailand, St. Maarten en Marokko (Casablanca en Rabat), Paradiso en het Bimhuis.

Babette Jane’s Jam en Het Kwetterbos zijn cd’s met eigen werk van Babette. Beide te vinden op Spotify en in iTunes. Door te kopen stimuleer je het werk van de kunstenaar dus liever via iTunes 😉

Samen met Double Espresso heeft ze drie cd’s uitgebracht met eigen stukken en arrangementen en speciaal voor het kwartet geschreven arrangementen. De cd’s Buzzing, Too en Roaring Twenties Express zijn te bestellen via www.double-espresso.nl Daar vind je ook alle informatie over dit bijzondere ensemble.

Babette Jane studeerde saxofoon bij Esmee Olthuis, Tineke Postma, Simon Rigter, Efraim Trujillo en aan het conservatorium van Alkmaar bij Fred Berkemeier, waar ze in 2005 afstudeerde

In 2018 studeerde zij af aan de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, zij heeft nu haar eerstegraads lesbevoegdheid muziek.

Babette heeft de cursussen ‘Musiceren, studeren en het brein’ en ‘Musiceren, performen en het brein’ bij Wieke Karsten gevolgd in de zomers van 2014 en 2015.

Naast het spelen geeft ze met veel plezier muziekles op verschillende basisscholen voor Muziekschool Amsterdam Noord en op kinderdagverblijf Kindergarden Zuidas.