Biografie

Babetsquaresax01Babette Jane studeerde saxofoon bij Esmee Olthuis, Tineke Postma, Simon Rigter en aan het conservatorium van Alkmaar bij Fred Berkemeier, waar ze in 2005 afstudeerde

In 2018 studeerde zij af aan de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, zij heeft nu haar eerstegraads lesbevoegdheid muziek.

Babette heeft de cursussen ‘Musiceren, studeren en het brein’ en ‘Musiceren, performen en het brein’ bij Wieke Karsten gevolgd in de zomers van 2014 en 2015.

Naast het spelen geeft ze met veel plezier muziekles op verschillende basisscholen voor Muziekschool Amsterdam Noord en op kinderdagverblijf Kindergarden Zuidas.

Momenteel is Babette Jane als saxofoniste actief bij Double Espresso Saxofoonkwartet, Amsterdam Funk Orchestra, de muzikale mime voorstelling voor peuters “de Bloeiende Woestijn” en haar eigen kindervoorstellingen “Een reis naar de Oase” (zie kopje Een reis naar de Oase voor meer informatie) en “Zwem, vlieg en dans”.

Haar affiniteit met muziek uit warme streken is te danken aan haar jeugd die zij op St. Maarten en Curacao doorbracht. Babette speelde met diverse bands, waaronder Bernie’s Lounge, Mdungu, Wieke Garcia’s Verbintenis, de theatershow van Ivo Niehe, Douzi, The Amstel Bigband, The Biggels Bigband, The Spinshots en de Rai Experience.  Ze was onder meer te beluisteren op festivals in Nederland, Thailand, St. Maarten en Marokko (Casablanca en Rabat), Paradiso en het Bimhuis.

Babette Jane heeft 2 Ep’s met eigen liedjes uitgebracht: Babette Jane’s Jam en Muzikaal Kinderverhaal. De muziek is te vinden op iTunes. Haar debuut cd voor jonge kinderen “Het Kwetterbos” presenteerde zij op 1 juni 2014. Op dit moment is Babette bezig met een nieuwe cd voor kinderen.

Samen met Double Espresso heeft ze drie cd’s uitgebracht met eigen stukken en arrangementen en speciaal voor het kwartet geschreven arrangementen. De cd’s Buzzing, Too en Roaring Twenties Express zijn te bestellen via www.double-espresso.nl Daar vind je ook alle informatie over dit bijzondere ensemble.

Double Espresso 2014-06 11S