Biografie

Babetsquaresax01

Babette Jane studeerde saxofoon bij Esmee Olthuis, Tineke Postma en aan het conservatorium van Alkmaar bij Fred Berkemeier, waar ze in 2005 afstudeerde. Momenteel doet ze de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, in juni 2018 studeert ze af.  Naast het spelen geeft ze met veel plezier muziekles op basisscholen voor Muziekschool Amsterdam Noord en peuterlessen aan het Muziekpakhuis.

Momenteel is Babette Jane als saxofoniste actief bij Double Espresso Saxofoonkwartet, The Spinshots, De Dames Draaien Door, de muzikale mime voorstelling voor peuters “de Bloeiende Woestijn” en met haar kindervoorstelling “Een reis naar de Oase” (zie kopje Een reis naar de Oase voor meer informatie).

Haar affiniteit met muziek uit warme streken is te danken aan haar jeugd die zij op St. Maarten en Curacao doorbracht. Babette speelde met diverse bands, waaronder Bernie’s Lounge, Mdungu, Wieke Garcia’s Verbintenis, de theatershow van Ivo Niehe, Douzi, The Amstel Bigband, The Biggels Bigband en de Rai Experience.  Ze was onder meer te beluisteren op festivals in Nederland, Thailand, St. Maarten en Marokko (Casablanca en Rabat), Paradiso en het Bimhuis.

Babette Jane heeft 2 Ep’s met eigen liedjes uitgebracht: Babette Jane’s Jam en Muzikaal Kinderverhaal. De muziek is te vinden op iTunes. Haar debuut cd voor jonge kinderen “Het Kwetterbos” presenteerde zij op 1 juni 2014. Op dit moment is Babette bezig met een nieuwe cd voor kinderen.

Samen met Double Espresso heeft ze drie cd’s uitgebracht met eigen stukken en arrangementen en speciaal voor het kwartet geschreven arrangementen. De cd’s Buzzing, Too en Roaring Twenties Express zijn te bestellen via www.double-espresso.nl Daar vind je ook alle informatie over dit bijzondere ensemble.

Double Espresso 2014-06 11S