Double Espresso 2014-06  12S

Double Espresso

Double Espresso saxofoonkwartet

Vier saxen, vier vrouwen, één geluid. Double Espresso is sinds tien jaar een opvallende verschijning op binnen- en buitenlandse podia. Neerlands enige vrouwelijke improviserende saxkwartet charmeert haar luisteraars met een uiteenlopend jazzrepertoire, variërend van Zez Confrey’s Dizzy Fingers en andere hits uit de Roaring Twenties tot eigen composities en werk geschreven door Martin Fondse, Oene van Geel en andere Nederlandse top-arrangeurs. Het kwartet zoekt voortdurend naar nieuwe balansen tussen intieme vrije improvisatie en heftige arrangementen. De uitzonderlijke bezetting van twee alt- en twee baritonsaxofoons zorgt voor ongekende mogelijkheden met stomende baslijnen en gillende solo’s.

 www.double-espresso.nl

Zie ook onze video’s op Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=odI2c-U0b_A

http://www.youtube.com/watch?v=JuPYGnqm2-M

 Double Espresso 2014-06  13S

Momenteel werken we aan het programma “Ongegeneerd over de liefde” met zangeres Vera van der Poel en percussionist Terence Samson.

Double Espresso 2014-06  17S

Op 23 november speelde Double Espresso haar programma “Roaring Twenties” op het Saxofoonfestival 2014 in Het Bimhuis. Dit programma bestaat uit jazzliedjes uit de jaren ’20 en eigen stukken. Binnenkort brengt Double Espresso een cd van dit optreden.

Sinds 2003 speelde Double Espresso o.a. tijdens jazzfestivals in Hoofddorp, Jazz in Duketown, Haarlem, Laren, Amersfoort, en op het Holland House Queensday Event (Londen), in het Bimhuis, de Regentenkamer, Hot Jazz Club (Lissabon), het Concertgebouw te Amsterdam en het Sohar Music Festival in Oman. Voor de volledige lijst van onze vorige optredens druk op de volgende link:

http://www.double-espresso.nl/vorige-optredens/

collage